Voorlees Namiddag Te Herzele

Op 2 december geef ik mijn eerste echte voorleessessie (meer info onderaan deze post). Alle kinderen zijn dus van harte welkom in Herzele. Zo'n eerste keer is altijd spannend natuurlijk en ik wil gerust toegeven dat ik er mij wat zenuwachtig over voel. Maar het komt wel goed.

Ik ken het boek letterlijk vanbinnen en vanbuiten. Dat is een voordeel want ik hoef niet naar de tekst te kijken terwijl ik het lees. Dat wil dus ook zeggen dat ik het boekje naar de kinderen toe kan houden en zij intussen kunnen genieten van de illustraties. Dat geeft extra interactie.

Voorlezen, het is al vaak bewezen, is heel belangrijk voor kinderen. Voor mij lijkt dat een evidentie maar dat blijkt niet voor iedereen zo te zijn. Voor mijn man is het oefenen geweest om de juiste stijl te vinden, om met enthousiasme en de juiste intonatie voor de lezen. Intussen is hij daar ook heel bedreven in geworden, vraag maar aan de kinderen.

Dat voorlezen is één van de redenen waarom 'twee kleine visjes' in rijmvorm is geschreven. Dat leest heel vlot voor, je legt gemakkelijk de juiste klemtonen De korte versjes zorgen ook voo de pauzes. Bij het voorlezen zijn pauzes namelijk belangrijk. Die zorgen ervoor dat de kinderen zowel de tekst als alles errond kunnen opnemen. Die pauzes geven ook ruimte voor interactie: "kijk, dat visje zit verstopt!, zie jij de krab, welk dier is dit,...". Want dit boek kan je op veel verschillende manieren lezen.

Wie dus wil komen meegenieten is welkom!

2 Dec 2017 om 14:30 in Hip Hoi popup store (Graaf du Parclaan 34, 9550 Herzele)

Op die dag lees ik voor en signeer ik (als je wil ;-) ). Ik zorg ook voor een leuk extra'tje bij elk boekje.

Ik kijk ernaar uit zoveel mogelijk kleine luisteraars te mogen verwelkomen!

Tot Dan!

*blub*


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Voorlees Namiddag Te Herzele

De Krant

De Gouden Lettervreter: beste kinderboek van 2017

De Eerste Belangrijke Recensies

Voorlees Namiddag Te Herzele

In De Krant