De Gouden Lettervreter: beste kinderboek van 2017

Ja, je leest het goed: 'twee kleine visjes' kreeg de prijs van Beste Kinderboek van 2017! De Gouden Lettervreter, want zo noemt de prijs, werd uitgegeven door de Nederlandse Lees- en Boekenclub De Perfecte Buren. Een super leuk initiatief dat met 85.000 views duidelijk bij velen in de smaak viel.

Mijn boek werd ondergebracht in de categorie 'jeugd -14 jaar'. In december was ik reeds blij verrast mijn naam en de titel in de voorronde te zien staan. Ik vind dat al een prestatie op zich. Toen ik in januari bericht kreeg dat ik één van de vijf was die door gingen naar de finale stemronde, was ik nog meer verrast en gelukkig. 'Twee Kleine Visjes' kwam pas uit in november vorig jaar dus op zich was 2017 vrij kort. Het boek begint nog maar net grotere bekendheid te krijgen, dus ik ging ervan uit dat ik niet veel verder zou komen dan finalist, en daar was ik al meer dan tevreden mee.

Toch was er in mij een nieuwsgierig meisje dat steeds opnieuw naar de post ging kijken. Het werd hoe langer hoe spannender. Deze ronde duurde drie weken en dat is lang om in spanning te wachten. Als je meedoet aan een wedstrijd dan is er diep vanbinnen toch altijd de hoop te winnen, niet? Bij mij althans wel. Het feit dat ik mezelf niet 'ingeschreven' had voor deze wedstrijd maakt het zo mogelijk nog spannender.

Op zondag 28 januari mocht ik dan het super-mega-schitterende-prachtige nieuws ontvangen: "twee kleine visjes is de winnaar van de gouden lettervreter". Samen met andere collega-auteurs, die in andere categorieën gewonnen hadden, ging ik helemaal door mijn dak van vreugde. Wat een prijs! Het gevoel van euforie nam lange tijd niet af en eigenlijk is het nog steeds aanwezig als ik eraan terug denk.

De oorkonde is onderweg. De plaatselijke krant pikte het verhaal op. Ik werk intussen verder aan een volgend boek en ... ik geniet volop van dit mooie moment.

BESTE KINDERBOEK 2017... komaan... schitterend toch?!

*blub*


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


De Gouden Lettervreter: beste kinderboek van 2017

De Krant

De Gouden Lettervreter: beste kinderboek van 2017

De Eerste Belangrijke Recensies

Voorlees Namiddag Te Herzele

In De Krant